juli 19, 2024

Populære nissestolper – mange å takke

Stadig flere arrangører tilbyr stolpejakt i julemåneden desember. Og tilbudet ser ut til å falle i smak, sjøl om kuldegradene mange steder har meldt sin ankomst.

Nissestolpe foran Gjøvik kirke.

Uten forkleinelse for noen andre – det må være lov å skryte litt av Moss OK. Med «stolpegeneral» Erik Jakobsen i spissen har de i helga sluppet 50 julestolper – 24 i forbindelse med «Åpen Julegård» på Tomb og 26 stolper i Saltnes nå i helga. Intet mindre enn 751 stolper har Erik Jakobsen og hans medhjelpere satt ut i Moss og nabokommunene i år. Det er lov å applaudere for en slik innsats, og håpe at nissen belønner arrangørene i Moss OK rundhåndet når jula ringes inn.

Nissestolper er det ikke i Oslo, men muligheten til å jakte stolper er til stede flere steder i Oslo Nord (sentrum med omegn), Ullern og Vestre Aker helt fram til nyttår. I Bergen avsluttes årets stolpejakt denne helga. Landets to største byer har omtrent blitt tapetsert med stolper de siste årene – helt fantastisk.

Applaus også til Marianne og Ronny Fjellvang. Selv om stolpejakten ikke er noen konkurranse, er det imponerende å toppe «resultatlista» med over 9000 stolper. Og det er ikke første året de to har sanket stolper i tusentall. Det er bare å gratulere.

Også en gratulasjon til alle andre 200.000 som har registrert seg digitalt for å delta på årets stolpejakt. Det er noen færre enn i toppåret 2021, men så har vi da heller ikke hatt en masse koronarestriksjoner som har lagt hindringer i vegen for folks adferd i år.

Men den aller største gratulasjonen går til de omtrent 150 (tror jeg det er) arrangører og alle deres ildsjeler for et folkehelsetiltak som trumfer det meste annet her i landet. Den jobben de har gjort på fritida, er helt, helt uvurderlig.