mai 30, 2024

Full fart med stolpejakt i Alta

Aronnes grendelag er stolt arrangør av stolpejakten i Alta. Inspirert etter å ha gått stolpejakt sørpå tok ildsjelene Lene Bull Kristensen og Irene Wirkola med seg Stolpejakten til hjembyen sin, Alta.

Foto: Lene Bull Kristensen
  • Vi håpet på 100 deltagere, men nå har vi allerede passert 1000, forteller Lene entusiastisk.

Grendelaget har satt ut 47 stolper i bydelen Aronnes som blir stående til 1. november. En god miks av grønne, blå, røde og sorte stolper.

Det er første året med Stolpejakt i Alta, og flere stolper er plassert langs Altaelva. Elva er nedre del av Alta-Kautokeinovassdraget, 49,4 kilometer lang, og godt kjent for sin storvokste laks.

Langs nedre del av elva går det mange flotte småstier som så langt har vært en godt bevart hemmelighet for lokalbefolkningen. Mange har nå funnet sine nye favorittplasser i nærområdet, takket vært stolpejakten. Og som en av de lokale og nyfrelste stolpejegerne forteller: «jeg har blitt enda mer glad i bydelen min, Aronnes».

Og Aronnes grendelag har enda mer stolpejakt å tilby lokalbefolkningen og tilreisende turister. Fredag 17. september starter de opp Stolpejakten brannvern, et nasjonalt prosjekt som arrangeres i 19 større byer over hele landet.

Nå vil Lene også slå et slag for stolpejakt i flere bydeler i Alta, og tilbyr gjerne hjelp til andre som starter opp.  Lene forteller at stolpejakt også har vist seg å være veldig populært på skolene. Selvfølgelig blir det Stolpejakt i Alta også i 2022, avslutter Lene. Folk i Alta elsker jo stolpejakten!

Undertegnede takker for praten og ønsker stolpejakten i Alta lykke til videre.