juli 19, 2024

Reis til Eggedal og bli en skikkelig fjellgeit

Vi er mange som husker de flotte stolpene på Haglebu i Sigdal kommune i fjor, og det var spennende å planlegge en tur tilbake til kommunen. Med god værmelding for pinsen og mange fristende fjellstolper så var det bare å pakke sekken og komme seg avgårde. Madonnastien ble en fantastisk tur. 1020 meter over havet, ved porten til Trillemarka, skuer Madonnaen med barnet utover flotte fjellområder med Gaustatoppen i vest og Norefjell/ Eggedalsfjellet i nord. Trillemarka er Norges største skogreservat. Sommeren 2016 begynte sherpaer fra Nepal på arbeidet med å steinsette stien og i 2019 var stien ferdig. Turen er på drøye 6 km, og stolpene er satt ut slik at det blir en flott rundtur som passer for ALLE. Langs veien ned til Eggedal igjen finner du verdens flotteste badeplass, elven Kvennaberga, som har naturlige vannsklier og “boblebad”. Og selvfølgelig ble det ett bad her.

Vel nede i Eggedal traff jeg 2 spreke stolpedamer, Sissel Engene og Kari B Løstegaard, som hadde tatt seg en velfortjent ispause. Sissel og Kari fullroser stolpejakten, folkehelse og lavterksel der folk bor og oppholder seg i hverdagslivet, men også gode innslag av røde og sorte stolper i skogen og til fjells. De hadde allerede tatt fjellstolpene på Tempelseter, og det fristet meg til å ta den samme runden.

Fra venstre; Sissel, undertegnede og Kari

Det ble en ny fantastisk rundtur på fjellet som ble toppet med overnatting på selveste Tempelnatten.

Teltcamp Tempelnatten, 10 meter fra stolpe 5

Velg Viken fylke, Sigdal kommune og deretter Tempelseter – Madonnastien så finner dere kartet med 60 fjellstolper, hvorav hele 48 er over 900 meter. Reis til Eggedal og bli en skikkelig fjellgeit. Som en bonus kan dere også ta 65 stolper rundt sentrum og skolene i Eggedal, Prestfoss og Nerstad.

God tur !