mai 30, 2024

Topplister – til inspirasjon eller irritasjon?

Topplister, resultatlister eller rett og slett bare lister, som det nå heter i appen. Da Foreningen Stolpejakten for noen år siden valgte å operere med ei slik liste, var det for å inspirere og motivere stolpejegere og ha noen å måle seg mot. Kanskje en vennskapelig «duell» mot andre familiemedlemmer, en god nabo eller en kollega. For mange har det nok også hatt denne virkningen.

Noen «tar’n helt ut», farter land og strand rundt og samler stolper i fleng. Det er bra. Men like bra er det å ta seg en tur ut i nærmiljøet, i nabokommunen eller legge inn litt stolpejakt når du er på bytur – akkurat når det passer deg.

Det kåres ingen vinner i stolpejakten. Noen arrangører har uttrekkspremier, men den største gevinsten er den du får ved å komme deg ut, så frisk luft, litt mosjon og kanskje noen opplevelser på kjøpet. Uansett om du tar en håndfull stolper eller flere tusen. I så måte er alle vinnere.

Ulik vanskelighetsgrad på stolpene er ment å gi litt større utfordringer til de som ønsker det. Men essensen i hele konseptet er at terskelen og tilgjengeligheten skal være slik at alle har mulighet til å delta. Uansett om du sitter i rullestol, går på tur med barnevogn, sykler eller løper til skogs skal alle kunne finne fram til stolper tilpasset sitt nivå.

God påske-stolpejakt for dere som har mulighet til det. For mange andre er det bare å smøre seg med tålmodighet og glede seg til stadig flere arrangører åpner for stolpejakt utover våren.