mai 30, 2024

På myke stier langs bølgende åkrer på Ilseng

Ilseng har mer enn et fengsel å by på. Et nettverk av nye og gamle stier med en samlet lengde på mer enn 25 kilometer passer ypperlig for stolpejakt.

Det er flust med rasteplasser langs Ilsengstiene.

Ilsengstiene i Hedmark består av litt skog, mye kulturlandskap, små elver og grøfter, åkerkanter og traktorslep. Langs stiene finnes det mange turmål med rasteplasser, infoskilt og karttavler langs stiene. I 2019 mottok Ilseng IL og Hamar og Hedmarken Turistforening prisen for Norges beste turrute.

Og i år har Stange plassert ut 20 stolper langs deler av turnettet. Ei snau mil som egner seg like godt til beins som på sykkel i tilnærmet paddeflatt terreng.

Med et forestående stortingsvalg rundt hjørnet, passer det godt å legge turen til Ilseng. Det er her Trygve Slagsvold Vedum kommer ifra, SP-lederen som i hvert fall inntil nylig har framstått som en valgvinner. Så gjenstår det å se om bonden fra Ilseng står løpet ut – og hva velgerne sier.

Godt merkede turstier.

Sto løpet ut var det mange som gjorde i helga. Vi traff på stolpejegere flere ganger underveis. Noen hadde slått seg ned på en av de mange rasteplassene. Andre ruslet eller syklet i flott sensommervær. Selveste Heidi Gabrielsen var blant de som skrøt av Ilsengstiene etter å ha vært der i helga. Foruten å ha registrert over 2300 stolper, er hun primus motor for stolpejakten i Hurdal.

Kartet på Ilseng lar seg også enkelt kombinere med stolpejakt i nærheten. Andre kart både i Stange, Vang/Hamar og Løten ligger ikke langt unna. Og vil du ha litt mer «fjell-følelse», er det ikke langt til verken Gåsbu eller Budor.

Kaffekjelen henger klar på Snippen rasteplass.

Så dersom du ikke har krysset av Ilseng på besøkslista di så langt, kan de idylliske stiene i kulturlandskapet på Hedmarken absolutt være verdt et besøk utover høsten.