mai 30, 2024

Ta gjerne tog eller buss

Utover folkehelse og sunnhet til folket er foreningen Stolpejakten opptatt av miljø, klima og bærekraft.

Foreningen Stolpejakten oppfordrer derfor lokale arrangører til å legge til rette for at stolpejegere bør kunne reise på stolpejakt uten å måtte bruke bil, der det er mulig.

Lillehammer får dette til på en glimrende måte med utgangspunkt i skysstasjonen som er knutepunktet for tog- og busstrafikken. Og her står selvfølgelig den første stolpen. På skysstasjonen kan du overnatte til en fornuftig pris, på Stasjonen. Her kan du også leie EL-sykkel, og busser går ut i alle stolperetninger hvis du ønsker å ta beina fatt.

Andre gode eksempler på kompakte miljøvennlige muligheter er Gjøvik hvor kommunen tilbyr El-sykler fra skysstasjonen og Fredrikstad hvor Kirkens bymisjon driver Pedalen sykkelverksted og det er utleie på skysstasjonen. 

Og det finnes flere eksempler. I de store byene er kollektivtilbudet generelt meget bra. Tog går det også til de store byene rundt omkring på Østlandet, og mange steder kan du begynne å «stolpe» rett fra stasjonen. I tillegg slipper du å lete og eventuelt betale for å parkere bilen.

Med økte priser på drivstoff oppfordres derfor stolpejegere til å undersøke og vurdere kollektivtilbudet dit du har tenkt deg på stolpejakt.

Og bare som et lite tips: I hele juli tilbyr Innlandstrafikk enveis bussbilletter for en 10’er på alle sine ruter i Innlandet.

God tur!

Geir Evensen på Stasjonen Lillehammer ønsker alle stolpejegere hjertelig velkommen. Foto: Lars Fremstad