april 15, 2024

Stolpejakten med ny vri

Tekst: Oddveig Kværnes Bakkom

Stolpejakten i Rendalen arrangeres i år for sjette gang, og fram til den 18. september kan du jakte 60 stolper.

Årets litterære stolpejakt fungerer akkurat som den har gjort tidligere, men i år anbefaler vi at du tar deg litt ekstra tid på turen. Når du skanner stolpene får du også opp et lite dikt, sitat eller et boktips. Nyt turen, håper vi kan ta gi deg noen fine natur- og leseropplevelser underveis.

Stolpejakten er et gratis folkehelsetiltak med mål om å bidra til økt fysisk aktivitet.

Den går ut på å finne stolper som er plassert rundt om i kommunen, og har blitt en populær aktivitet blant både fastboende og turister. 60 stolper står nå fordelt i områdene Renåfjellet, Hornset, Finstad og ved Nekfallet.

Litterær stolpejakt

Forfattere og forleggere som har blitt spurt om å dele tekstene sine har vært veldig positive.

Mange lokale diktere og forfattere er brukt, ingen nevnt, ingen glemt. Den som blir med, får se hva som dukker opp av litterære skatter.

Det kongelige hoff ønsker oss lykke til og lar oss bruke H.M. Kongens sitater. Trygve Skaug sender også lykkeønskninger og er takknemlig for at vi vil bruke diktene hans i en slik sammenheng.

Positivt samarbeid

Årets stolpejakt er et samarbeid mellom folkehelse, Rendalen idrettslag og frivillige. Forespørselen fra biblioteket ble tatt imot med åpne armer. Vi kjenner ikke om noen som har kombinert disse to momentene tidligere.

For bibliotekene sin del er dette en del av prosjektet «Bok til alle alltid», som flere bibliotek i regionen deltar i. Bibliotekprosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Nå kan altså deltagerne få naturopplevelser, trim og en liten lesestund i samme slengen, bli med da vel!

Stolpejakten er et gratis folkehelsetiltak med mål om å bidra til økt fysisk aktivitet. Fra venstre: Oddveig Kværnes Bakkom, Anne Marit Kværnes, Kari Jørandrud Høye og Tone Iren Illevold.
Foto: Thea Ulvmoen Sand