mai 30, 2024

Olaf har scannet den første stolpen

En aldri så liten personlig refleksjon …

Det banket på døra her nå nettopp. Sikkert en selger, tenkte jeg, men gikk nå for å åpne døra. Der stod n’Olaf.

Olaf bor to gater lenger ned, er 87 eller 88, men ser ut som han er 70 og sprek som en 60-åring. Han var litt støl i låra i dag fordi han hadde gått over Bergstoppen i går, kunne han fortelle. Uten av det hadde noe med besøket å gjøre.

For uinnvidde – Himmelbjerget blir som en flishaug sammenliknet med Bergstoppen.

Men det gjaldt denna appen, fortalte n’Olaf. Om det var mulig å få installert den på mobilen?

Nå hadde han for så vidt gjort det sjøl, men ikke fullført hele prosessen for å få den til å virke. Det var fort gjort. En gjennomgang av ulike funksjoner likeså. Olaf underviste i matte på videregående til han var langt oppe i 70-åra, så «han tok det lett».

Stolpe 85, Nordbohus-stolpen, ligger rett oppe i gata her. Nærmere bestemt 100 meter ifølge appen. Det er utrolig hva du kan få av informasjon der.

På med joggesko, jakka og skyggelua – Olaf var allerede i fullt firsprang oppover vegen her før jeg nådde han igjen like før stolpen. SUKSESS svitsjet det over skjermen da stolpen ble registrert. 1/6583 stolper. Uthevet med rosa farge på kartet – årets første stolpe.

Olaf trippet lett videre oppover gata, takknemlig for suksessen, på vei mot stolpe 62. Det blir sikkert flere utover sommeren.