mai 30, 2024

Stolpesuksess på Hedmarksvidda

Med over 800 deltakere må stolpejakten på Hedmarksvidda sies å ha blitt en ubetinget suksess. Nær 150 stolpejegere registrerte samtlige 40 stolper på «vidda» i regi av Løten og Vang o-lag.

– Jeg gikk tre turer for å finne alle 40 stolpene, til sammen 65 kilometer på ski. Det var utrolig fine turer i naturskjønne omgivelser, forteller Terje Evensen fra Stange.

Fra 24. mars til slutten av april tilbød Løten og Vang stolpejakt i et av Innlandets flotteste områder for å gå på ski. Terje Evensen synes det er imponerende at så mange som 800 deltok.

– Ja, det må da være en stor suksess. Men så er da også dette et fint skiområde med nyoppkjørte løyper omtrent hver dag, påpeker han.

Terje Evensen er også en ivrig stolpejeger uten ski på beina, og har inntrykk av at entusiasmen blant stolpejegere er stor.

– Du får i hvert fall det inntrykket når du ser på diverse Facebook-sider. Og i disse pandemitider er det jo en fritidssyssel som er veldig lite smittefarlig.

Han anbefaler gjerne andre skidestinasjoner å kopiere Hedmarksvidda og tilby stolpejakt også for de som er glade i å gå på ski. Sjøl opplevde han alt slags vær på sine «jaktturer» i området Gåsbu/Budor.

– 2. påskedag var det kuling i vindkastene, men du glemmer fort været i iveren etter å finne stolper. Egentlig var det hele litt eksotisk, innrømmer Terje Evensen.