mai 30, 2024

Stolpejakt fra Alta til Lindesnes

Stadig nye arrangører melder seg klare til å arrangere stolpejakt. To av de siste er Aronnes Grendelag i Alta og Visit Lindesnes i Mandal.

Stolpejakten i Mandal er landets sydligste.

Aronnes er en bydel i Alta kommune som ligger fint til ved Altaelva. 3. juli sparker grendelaget i bydelen i gang sin stolpejakt, et steinkast unna flyplassen i Alta. Det er med andre ord bare å «hive seg på» og oppleve landets så langt nordligste stolpejakt i idylliske omgivelser under midnattssola. I Alta kan du oppleve midnattssola helt fram til slutten av juli.

I landets sydligste kommune har Visit Lindesnes arrangert stolpejakt siden 21. juni. Et stort antall stolper i Mandal sentrum og nærmeste omegn frister den som vil legge ferieturen sørover.

Et av Foreningen Stolpejaktens mål har vært å gjøre stolpejakten landsomfattende. Med stolper fra Alta i nord til Lindesnes i sør er det neppe å ta for hardt i å si at den målsettingen er innfridd.

Per i dag har for øvrig over 176.000 stolpejegere registrert snart 10 millioner besøk på de over 10.000 stolpene som er plassert ut. Antall stolpejegere ved inngangen til sommerferien er bare 10.000 færre enn i hele fjor.