april 15, 2024

Stolpejakten og Brannvernuke samarbeider

Om du er en ivrig stolpejeger eller nysgjerrig på hva stolpejakt er, så har Stolpejakten, Brannvernuka, Larvik orienteringsklubb og Larvik brann og redning en god nyhet; 10 eksklusive, “limited edition”, brannvernstolper i Bøkeskogen!

Da pandemien på nytt satte en stopper for “åpen brannstasjon” måtte arrangørene av Brannvernuka se på gode alternativer for å sette fokus på brannsikkerhet. Med ønske om å spre informasjon om brannsikkerhet til så mange som mulig, og med den økende populariteten til Stolpejakten ble det naturlig å se på et samarbeid. Økt folkehelse og det å få folk ut på tur i en tid med hjemmekontor og stengte fritidsaktiviteter er selvfølgelig en kjempefin bonus. Det er også lett å ivareta smittevern ved Brannvernstolpejakt – familiene bruker egen mobiltelefon, scanner stolpene og kan holde god avstand til andre på de fine turveiene i Bøkeskogen.

Vi gjennomfører pilotprosjektet i Larvik, fra 21. mai til 7. juni, for å samle erfaringer før vi lanserer en landsdekkende Brannvernstolpejakt under Brannvernuka i september.

Som sagt så gjort, og med Larvik brann og redning med på laget for et pilotprosjekt i Bøkeskogen i Larvik, er det landet 10 eksklusive “brannvernstolper” som ble satt ut i Bøkeskogen til pinsehelgen. Stolpene samles på samme måte som ordinære stolper, men denne gangen er det også lagt opp til en rundløype, slik at flest mulig kan delta.

Som ved ordinære stolper så scannes en QR-kode på hver stolpe. Da vil en få opp et lite brannsikkerhetstips som en kan dele med barn og unge. Når alle 10 stolper er samlet vil dere bli oppfordret til å gjennomføre en spørreundersøkelse og være med i trekningen av et gavekort på 3000 kroner. Brannvernstolpene har særegen merking, og skal være enkle å finne – pilotløypen i Bøkeskogen går på de store turveiene og ikke i vanskelig terreng, så hele familien kan være med på tur.

For ivrige stolpejegere er det godt å vite at brannvernstolpene, som fjernes etter en tidsperiode på 2 – 3 uker, teller med i poengsystemet til Stolpejakten. Man har dermed muligheten til å skaffe seg flere poeng, og kanskje få et forsprang på klubbkameraten, naboen eller kollegaen. Brannvernuka er et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, If forsikring og lokale brannvesen over hele landet, og går av stabelen i uke 38 i september. Da vil en igjen få muligheten til å samle eksklusive brannvernstolper. Lykke til med brannvernstolpejakt!