april 15, 2024

70 stolper i gjennomsnitt

Vi skriver 20. september. Høsten er her, men stolpe-aktiviteten er fortsatt upåklagelig. 224.165 digitalt registrerte stolpejegere har p.t registrert 15.786.380 stolper. Det gir et gjennomsnitt på 70 stolper per stolpejeger.

Stolpejakten er ingen konkurranse i å ta flest mulig stolper, selv om det er flott og inspirerende for mange å se noen la det gå sport i å hevde seg på «topplistene». Tina Haraldsen fra Nittedal nærmer seg 10.000 stolper. Flere andre følger ikke veldig langt bak. Det er helt utrolige prestasjoner som gjør stolpejakt til «toppidrett».

Men for de fleste av oss handler stolpejakten om fine turer, bli kjent på nye steder, få litt mosjon og kanskje måle oss mot familiemedlemmer, slektninger, kollegaer på jobben eller naboen borte i gata. Uansett om vi tar 70 eller 7000 stolper.

I forbindelse med brannvernuka har det kommet stolper på ett utvalgt sted i hvert av de gamle fylkene. Sjøl svippet jeg innom Hamar i går, på vei til Løten, og registrerte 10 enkle stolper ved Jernbanemuseet. Jeg har to-tre andre steder jeg har lyst til å besøke utover høsten også. Tida og været får bestemme når det blir.

Det er for øvrig verdt å minne om at noen kart utgår tidligere enn andre på grunn av jakt eller andre ting nå utover høsten. Følg med på område-oversikten på stolpejakten.no eller i appen så unngår du en bomtur nå som «nettene blir lange og kulda setter inn».

Enn så lenge – nyt høsten med all dens fargeprakt i jakten på nye stolper.