april 15, 2024

Skolene bruker stolpejakten i Bodø flittig

Skolene i Bodø er «storforbrukere» av stolpejakten. – Det er viktig for oss, blant annet for å få elevene til å forstå et kart, sier Leif Magne Eggestad i Bodø & Omegn IF Orientering.

For tredje år på rad har de arrangert stolpejakt tre steder i Bodø, inkludert ved Saltstraumen.

– Vi merker at det har vært populært, ikke minst for turister, sier Eggestad.

I fjor hadde bodøværingene rekordoppslutning med 5800 deltaker. De ligger ikke langt bak i år med snaut 5400 like før sesongen avsluttes.

SALTSTRAUMEN: Stolpejakt ved Saltstraumen har vært populært, ikke minst for turister som har vært på besøk i Bodø. Foto: Tommy Gullord

– Vi merker at det er populært. I fjor fikk vi henvendelser både fra en Vel-forening og et bydelsutvalg om stolpejakt. I år har vi fått det samme fra to øysamfunn som er ivrige etter å sette i gang. Det skal vi forsøke å få til neste år.

Populært har Leif Magne Eggestad også inntrykk av at det er på skolene.

– De bruker stolpejakt til uteaktiviteter. Vi server skolene med klassesett av omtrent 3000 kartbrosjyrer som vi har trykt opp. I fjor gjorde vi også noe smart da vi la ut kartbrosjyrer to steder i postkasser der folk kunne forsyne seg sjøl, blant annet ved klubbhuset vårt, forteller han.

I tillegg har Bodø & Omegn arrangert stolpejakt to steder i nabokommunen Fauske i år – i Fauske sentrum og Valnesfjord.

– Vi fikk en forespørsel fra den nedlagte o-gruppa der om å overta deres kart. Vi fant ut at det var en fin måte å bruke disse kartene på ved å tilby stolpejakt der, sier Eggestad.

Tilskudd fra Idrettsrådet, Equinor og Sparebankstiftelsen lokalt har gjort at arrangørene har fått det til å gå rundt økonomisk.

– Men for oss er dette «nullbutikk» – ren idealisme, avslutter Leif Magne Eggestad.