mai 30, 2024

Stolpejakten har tatt helt av i Bergen

– Dette hadde vi ikke tatt høyde for i det hele tatt, sier primus motor for stolpejakten i Bergen Sør, Erik Tonheim i Kalandseid IL, etter at 15.000 stolpejegere har registrert over 600.000 stolpebesøk i sommer.

I tillegg til Bergen Sør kan Tertnes IL skilte med over 18.500 deltakere i bydel Åsane og Varegg Orientering nesten 23.000 i sentrum innen midten av oktober.

I Bergen Sør disponerer Erik Tonheim og øvrige arrangører en egen stolpejaktbil, sponset av et bilfirma som bruker stolpejakten som en aktivitet i egen bedrift. Foto: Privat

– Vi er storfornøyde med oppslutningen. Kalandseid IL arrangerte stolpejakt for første gang med 25 stolper i fjor. I år har fem idrettslag i Bergen Sør gått sammen om et tilbud over et større område med til sammen 250 stolper. Hvert idrettslag har satt ut 50 stolper, forteller Erik Tonheim.

For sin innsats har arrangørene i Bergen Sør mottatt Sparebankens Vests ildsjelpris. I tillegg har de sin egen stolpejaktbil, sponset av et bilfirma som bruker stolpejakten som en aktivitet i egen bedrift.

– Hovedvekten av stolper er grønne og bynære, noe som gjorde at vi måtte flytte på en del stolper på grunn av slitasje i boligstrøk. Vi måtte drive litt voksenopplæring for å få folk til å unngå å gå gjennom hager og privat eiendom, forteller Tonheim.

Ikke minst Arboretet og diverse parker har vært populære områder for de mange tusener som har gått på stolpejakt i Bergen Sør.

– Vi var oppe i 15.000 registrerte stolpebesøk i løpet av fire timer i Hordnesskogen. En skulle tro det var cupfinale med Brann, illustrerer Erik Tonheim, som innrømmer at oppslutningen gir motivasjon før neste års stolpejakt i Bergen Sør.

– Vi er allerede i gang med å tenke ut fine plasseringer til neste års stolpejakt, avslutter han.