mai 30, 2024

Stolpejakten på statsbudsjettet

Så er det endelig klart. Foreningen Stolpejakten har fått beskjed om at de kommer inn på revidert statsbudsjett med 1,3 millioner kroner.

– 1,3 millioner var det vi spurte om. Vi er veldig godt fornøyde med å ha sikret en offentlig finansiering videre, sier Harald Bakke.

Bakke ble valgt til ny styreleder i Foreningen Stolpejakten våren 2021.

– Dette var kanskje det punktet jeg satte høyest på agendaen da jeg ble valgt. I ett år har vi jobbet kontinuerlig mot departement og storting for å få til dette, forteller han.

Møtte kulturministeren

Tidligere i uka var han sammen med prosjektlederne Arnfinn Pedersen og Lars Fremstad i Oslo for å møte kulturminister Anette Trettebergstuen og motta gladmeldingen.

Kulturminister Anette Trettebergstuen møtte prosjektleder Arnfinn Pedersen, styreleder Harald Bakke og prosjektleder Lars Fremstad i Oslo denne uka. Foto: Privat

– Det ble et gledelig og hyggelig møte. Kulturministeren hadde også med seg sin fem år gamle sønn, som ivrig fant flere stolper mens vi var på besøk, humrer Bakke.

Nå ser styrelederen muligheten for å utvide administrasjonen med en person til.

– Vi begynner en prosess for å ansette en person til. I tråd med at stolpejakten vokser, må vi få mer kapasitet til å drifte foreningen, fastslår han.

Tidligere har Sparebankstiftelsen DNB finansiert opp stolpejakten med mange millioner kroner over flere år. Ifølge Bakke er de heller ikke uvillige til å bli med videre.

Fortsatt gratis

– Sparebankstiftelsen har uttalt at det er viktig at det offentlige kommer inn med midler for at de blir med videre. Det har nærmest vært en betingelse for videre støtte. Nå har vi kommet dit, påpeker han.

En forutsigbar finansiering over tid har vært en utfordring for en forening som har vokst hurtig siden oppstarten i 2014. I fjor registrerte 235.000 stolpejegere cirka 17 millioner stolpebesøk på landsbasis.

– Nå kan folk være sikre på at de kan gå på stolpejakt i flere år framover – og at dette lavterskeltilbudet fortsatt vil være gratis, avslutter Harald Bakke.