mai 30, 2024

Holemyra – en perle i indre Vestfold

Holemyra i indre Vestfold, et fantastisk turområde som ligger nært inntil Lardal skole i Svarstad.

6. september startet Lardal o-lag opp stolpejakt i dette eventyrlige skogsområdet. Her får du kjapt følelsen av å være både i skogen og på fjellet samtidig. Takket være Stolpejakten har flere, både lokale og tilreisende, fått øynene opp for denne naturperlen.

En av Larviks ivrigste stolpejegere, Tone Withbro-Svendsen, var i gang allerede kl 06.00 åpningsdagen. Tone stortrives i Holemyra og hadde denne gangen tatt med seg sykkelen på tur. Tone tar gjerne en stolpetur tidlig før jobb, og har med Holemyra tatt alle de 226 stolpene i Larvik kommune. I forrige uke tok hun den mer urbane stolpejakten I Thor Heyerdahls fotefar. – Jeg trives nok best med de krevende stolpeturene, bl a stolpeekspedisjonene Vindfjelltunet – Skjærsjø og Skjærsjø – Larvik, forteller Tone.

Foto: Lars Fremstad

Stolpejakt i Holemyra tar omtrent 1,5 time i rolig rusletempo. Hvis du ønsker kan detaljert kart lastes ned, evt skrives ut. Ta gjerne pauser underveis, det er flere flotte rasteplasser.

Vi er strålende fornøyd med at så mange finner veien til Holemyra forteller Inger Styrvold i Lardal o-lag, som har laget opplegget.

Holemyrkartet brukes ellers i uttestingen av ny funksjonalitet til app’en som kombinerer læring og bevegelse. Les mer om dette i magasinet utgave 4.  

Nyt turen.