april 15, 2024

Formidable tall i de store byene

Landet rundt «stolpes» det som aldri før. Ikke minst i de store byene, der mange kan skilte med femsifrede antall stolpejegere.

Denne uka passerte Oslo Nord 30.000 deltakere. To andre bydeler i Oslo har også over 10.000 – Groruddalen med 12.000 og Nordstrand med nesten det samme.

Mange steder kan du gå på stolpejakt i minst en måned til.

I Bergen har det «tatt helt av» denne sommeren. Bergen sentrum har passert 22.500 stolpejegere, mens Bergen Åsane følger ikke langt bak med drøyt 18.500. Også Bergen Sør kan skilte med stor oppslutning; snart 14.500.

Østfold er «teppebombet» med stolper. Fredrikstad har snart 16.700 registrerte stolpejegere, mens nabobyen Moss følger ikke langt bak med over 15.700. Flere arrangører i nye Viken fylke nærmer seg også 10.000 deltakere.

I Trondheim har de også merket en markant økning i år. I forrige uke passerte de 15.000 deltakere, mens Lillehammer topper lista i Innlandet med snart 12.000 deltakere. Gjøvik, Hamar og Ringsaker ligger alle mellom 8000 og 10.000.

Det er selvfølgelig ikke overraskende at de største byene – der det bor flest folk – kan skilte med de største tallene. Men i mange mindre byer og tettsteder er det også rekorddeltakelse.

Noen få steder er stolpene nå tatt inn, der det drives jakt eller andre forhold tilsier det. Mange arrangører opererer med 1. november som frist, mens noen har stolpene stående ute ut året.

Det betyr at du fortsatt kan jakte stolper i en måned eller mer de fleste steder. Nasjonalt mangler det litt over 2500 stolpejegere før vi runder 230.000 deltakere. Det er mye folkehelse i all denne aktiviteten.