mai 30, 2024

Drink mæ is i på Fornebu

Du all verden hva de har fått ut av et gammelt flyplassområde på Fornebu. Gang- og sykkelveger brede som gater. Store friluftsområder og naturreservater helt ned mot skjærgården. Det er bare å la seg imponere.

Som de fleste av oss litt opp i årene har jeg selvfølgelig vært på Fornebu. Men det var den gang flyplassen lå der og før den nye hovedflyplassen på Gardermoen ble åpnet i oktober 1998.

Idyllisk langs skjægården på Fornebulandet. Her ligger blant annet et naturreservat med mye interessant informasjon.

Nostalgi, med andre ord. Bare et par ganger etter nedleggelsen av flyplassen der har jeg besøkt Fornebu. Og da bare i forbindelse med arrangementer i Telenor Arena.

Mer nostalgi: Mens jeg vandret rundt og beskuet både næringsbygg og leiligheter i ei prisklasse som det neppe er «vanlige folks tur» til å bosette seg i, befant jeg meg nynnende på Vazelina Bilopphøggers «Drink mæ is i på Fornebu». Som Gjøvik-borger er selvfølgelig Vazelina hellig. Du kødder itte mæ Vazelina!

Drink mæ is i på Fornebu

Drink mæ is i på Fornebu

Står i baren mæ en telefon

Sender daglig beskjed inn til sportsredaksjon

Før je har radio, ååå

Mæ Kristen Kvello, ååå

Frå Sarajevo

Der jeg skulle ha vøri sjøl i kvæll

Men jeg har drink mæ is i på Fornebu

Drink mæ is i på Fornebu

Hvem vet forresten at det er Storøya Petanque som arrangerer stolpejakt på Fornebulandet? Petanque er ifølge Wikipedia en sport der det kastes metallkuler mot en liten treball. Målet er å komme så nær som mulig, og sporten er mest utbredt i Sør-Frankrike. Sporten er godt egnet for bevegelseshemmede og kan godt spilles av personer i rullestol. Ikke ulik stolpejakt altså, der noe av hensikten er en tilrettelagt aktivitet for bevegelseshemmede.

Gang- og sykkelveger brede som gater….

Noen drink med is i ble det aldri på Fornebu, bare en kald øl i flott sommervær etter å ha til bakelagt ei drøy mil til fots. Og for de som ikke har tatt stolpene der enda – det er absolutt å anbefale, ikke minst på sykkel.