juli 19, 2024

Ida får stadig besøk av stolpejegere

Resepsjonist Ida Davidsen ved Moss Hotell forteller om et jevnt besøk av stolpejegere som gjerne overnatter ei natt eller to mens de går på stolpejakt i Østfold-byen.

Mange stolpejegere er stadig på farten i jakt på de grønne, blå, røde og svarte «pinnene» rundt omkring i vårt langstrakte land. I Østfold er det flust av muligheter med hundrevis av stolper i omtrent hver krik og krok av det gamle fylket.

Resepsjonist Ida Davidsen ved Moss Hotell får stadig besøk av stolpejegere.

Det gir ringvirkninger også for turistnæringen. Ida Davidsen kan fortelle om et jevnt belegg av stolpejegere på hotellet.

Genererer besøk

– Nå er det jo ikke slik at alle presenterer seg som stolpejegere når de sjekker inn her hos oss. Men jeg har mange i min omgangskrets som går på stolpejakt og sier de stadig treffer på tilreisende som overnatter både her hos oss og andre steder i byen. Så det er ingen tvil om at stolpejakt genererer besøk både på vårt hotell og endre steder i byen, sier hun.

Den berømmelige Mosselukta har blitt erstattet av idylliske perler langs elva som renner gjennom byen.

Økte priser både på overnatting, drivstoff og matvarer har kanskje redusert aksjonsradiusen for noen dette året. I tillegg er alle restriksjoner knyttet til coronaviruset opphevet, noe som naturlig nok har ført til litt lavere deltakelse og stolperegistreringer enn hva tilfelle var i fjor.

Egen næring

Likevel er det ingen tvil om at de over 155.000 som så langt har gått på stolpejakt i 2022 «setter spor» etter seg. Også økonomisk i områder der de er på besøk når de kombinerer en ferietur med litt stolpejakt.

Ja, all aktiviteten fører egentlig med seg en ny liten turistnæring. Stolpejegere omsetter sikkert for et millionbeløp til sammen i løpet av en lang sesong. Det er jeg ikke i tvil om.

Mange fontener og statuer preger bybildet i Moss.

Så neste gang vi står i resepsjonen på hotellet, sjekker inn på campingplassen, bestiller kaffe og noe å bite i på kafeen eller middag på restauranten er det kanskje ikke så dumt å hinte frampå om at vi er på stolpejakt. Kanskje lokale arrangører på den måten får det litt enklere når de forsøker å få med sponsorer og samarbeidspartnere for å finansiere sin stolpejakt?